lördag 4 januari 2020

Vegetarisk veckomatsedel v.2 (2020)


Dagens inlägg är årets första vegetariska veckomatsedel. Jag har inte planerat maten så noga nu under ledigheten, utan matlagningen har blivit ganska spontan. Vi har käkat mycket rester och några gamla favoritmaträtter. Det har funkat jättebra, och vi har käkat mycket gott, men nu ser jag dock fram emot att återgå till de vanliga rutinerna med lite mer planerad matlagning. 

Idag ska jag testa ett nytt spännande recept, som jag tänkte bjuda på när vår äldsta dotter och hennes pojkvän kommer hit. Det ska bli spännande att se vad de tycker om maten. 

I morgon får vi fler middagsgäster. Då kommer nämligen ett av mina vuxna syskonbarn med man och barn på besök. Dem tänker jag bjuda på en gammal goding, nämligen bakad potatis med smarriga tillbehör. Mums!

Nu ska jag göra maken sällskap vid frukostbordet. Ha en riktigt trevlig helg! 

Måndag (Trettondagen): Lasagne med champinjoner och ädelost serveras med rivna morötter, pizzasallad och squashröra.


Tisdag: Indisk curry med pumpa och kokosmjölk serveras med basmatiris och en klick äpple- och dadelchutney (se här).


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Potatissoppa med broccoli och timjan serveras med limpor med rågflingor och rågkross



Fredag: Enchiladas med tacokryddad keso och majs serveras med färska grönsaker, inlagd jalapeno, tacosås, mexikanskt böndipp och en liten klick crème fraiche.  


Helg: Bönbiffar serveras med rösti och champinjonsås. Ha gärna en råkostsallad samt en klick vinbärsgelé till också.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.