onsdag 11 mars 2020

Grönsaksfräs med champinjoner, broccoli, morötter och halloumi


När det är såpass mycket att göra som det är här hemma just nu, försöker jag att hålla matlagningen på en ganska enkel nivå. Att maten är enkel behöver dock inte betyda att den inte är smakrik och god. Detta mycket mumsiga grönsaksfräs, med champinjoner, broccoli, morötter och halloumi, är ett exempel på den typ av mat som har hamnat på våra tallrikar under den senaste veckan. Vi käkade fräset med matvete samt en klick ajvar och en kall sås. Det var supergott! 

Grönsaksfräs med champinjoner, broccoli, morötter och halloumi
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
1 hackad gul lök
200 g skivade champinjoner, färska eller frysta
400 g broccoli, skuren i mindre bitar (färsk eller upptinad fryst)
ca 250 g skalade och tunt skivade morötter (motsvarar ungefär 300 g oskalade morötter)
2 - 3 tsk montreol steak seasoning (se här)
1 pressad vitlöksklyfta
200 g skivad halloumi
Salt efter smak
Till servering: 4 portioner kokt matvete/ mathavre, lite ajvar relish samt en kall vitlökssås (se här). 

Gör så här: 
Stek champinjonerna på ganska hög värme i en stor stekpanna, utan fett, tills vätskan som svampen ger ifrån sig har dunstat. Tillsätt oljan och löken. Låt det steka i ca 5 - 6 minuter. Ha i morötterna och broccolin. Låt allt steka på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt kryddmixen och vitlöken. Låt allt steka i ytterligare 2 - 3 minuter. Fös ihop grönsakerna i en hög i ena halvan av stekpannan. Ha i hälften av osten. Lägg grönsakerna på osten så att den andra halvan av stekpannan blir tom. Lägg resten av osten där. Fördela sedan grönsakerna över all ost. Låt steka i ca 5- 6 minuter, eller tills osten fått färg. Rör om några gånger under tiden. Smaka av med salt. Servera t.ex. med kokt matvete/ mathavre, lite ajvar relish samt en kall vitlökssås. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.