torsdag 22 oktober 2020

Morotssoppa med broccoli

 

Igår regnade det hela dagen, och hela natten också för den delen, så jag höll mig inne i värmen. Jag åt en mycket mumsig soppa till lunch, vilket var en helt perfekt måltid att käka en ruggig höstdag. En god limpmacka med ost fullbordade det hela. 

Morotssoppa med broccoli
ca 4 portioner
1 msk olivolja
2 gula lökar
500 g morötter
ca 350 - 400 g broccoli, färsk eller fryst
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
12 dl vatten
2 svampbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar
2 krm grovmalen svartpeppar
salt efter smak

Gör så här: 
Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Skölj och ansa broccolin (om du använder färsk). Hetta upp oljan i en gryta. Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt morötterna och låt dem steka med i några minuter. Ha i paprikapulvret och timjan och låt allt steka under omrörning i ca 1 minut. Häll i vattnet i grytan och smula i buljongtärningarna. Låt allt koka upp under lock. Sänk sedan värmen under grytan så att soppan bara småkokar. Låt den puttra på svag värme i ca 30 minuter. Tillsätt broccolin och låt soppan koka i ytterligare ca 10 - 15 minuter, eller tills allt är mjukt. Ta av soppan från värmen och mixa den så slät som möjligt. Smaka av soppan med svartpeppar och salt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.