torsdag 29 december 2016

Currykryddad äggsallad


Små sandwichar eller liknande dubbelmackor fyllda med den här goda currykryddade äggsalladen passar perfekt att servera som en lättlagad förrätt eller tilltugg på nyårssupén. Om du vill göra en något mer avancerad förrättsmacka så är ett annat förslag att ta ut små rundlar ur skivad franska (med hjälp av t.ex. ett runt kakmått), steka de små brödrundlarna i lite smör och sedan låta dem svalna en kort stund innan du lägger på en klick äggsallad. Garnera gärna med lite persilja och någon färsk grönsak. Krångligare än så behöver det inte vara att fixa till en god liten aptitretare. 

Tips! Äggsalladen passar också bra att använda som fyllning i bakad potatis. 

Currykryddad äggsallad
till ca 4 dubbla mackor (av skivad fralla)
ca 1 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här
1 - 2 msk majonäs, efter smak 
2 krm curry
1 krm sambal oelek
½ krm vitlökspulver
ca 2 krm salt
1 - 2 msk fint strimlad purjolök eller salladslök
4 kalla, hårdkokta ägg 

Gör så här: 
Blanda allt utom äggen i en bunke. Skala och hacka äggen. Rör ner dem i skålen. Blanda allt ordentligt. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.