De här suveränt goda hemmagjorda bake off frallorna påminner om de som finns att köpa i frysdisken. Frallorna bakas ut och får jäsa innan de fryses in. Sedan är det bara att ta upp så många man vill ur frysen och grädda dem när man vill ha dem. Det känns alltid lite lyxigt att kunna bjuda på nybakade frallor till frukosten eller till kvällsmaten. 😊
Idag blir det inte några nybakade frallor till kvällsmat, för ikväll kommer ungarna hit och då tänkte jag bjuda på panpizza med barbecuechampinjoner (se recept här). Vi ska nämligen ha uppvärmningskväll inför morgondagen då vi ska till Stockholm och kolla på musikalen 'the Phantom of the opera'. Det ska bli jättespännande att höra den framföras på svenska. Vi har varit i London och lyssnat på den engelska versionen, vid två olika tillfällen och med två olika ensembler, så det ska bli kul att jämföra och se vilken av de olika versionerna vi gillar bäst.
Mer info om föreställningen i Stockholm hittar du här: http://www.thephantomoftheopera.com/stockholm/
Hemmagjorda bake off frallor
12 stycken
50 g jäst
3 dl vatten, 37 C varmt
2 msk matolja (t.ex. rapsolja)
1 tsk salt
8 - 10 dl vetemjöl
Gör så här:
Klä en plåt eller bricka, som passar i frysen, med bakplåtspapper. Vispa ut jästen i vattnet i en degbunke. Tillsätt oljan och saltet. Arbeta in vetemjölet tills du får en klibbfri, smidig deg. Täck bunken med ett lock, en kökshandduk eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter. Ha upp degen på en mjölad arbetsyta. Dela den i 12 lika stora delar. (jag brukar väga hela degen och sedan dela resultatet med 12 för att få exakt lika stora bröd). Forma runda frallor. Lägg dem på plåten. Skär 2 - 3 grunda snitt på ovansidan av varje fralla med en vass kniv. Täck plåten med en kökshandduk. Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter.
Färdigjästa frallor redo att frysas in |
Frysta frallor på väg till ugnen |
Tips! Det går också att låta plåten med frallorna stå på spisen under tiden ugnen värms upp till 225 C och sedan grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.