söndag 15 januari 2017

Pastasås med champinjoner och ädelost


Eftersom lasagnen med champinjoner och ädelost, som ni fick recept på för ett tag sedan, blev kanongod och gillades av alla i familjen så valde jag att använda i stort sett samma ingredienser i denna pastasås. Såsen blev som väntat precis lika smarrig som lasagnen 😋

Pastasås med champinjoner & ädelost
ca 4 portioner
1 msk smör
2 ½ dl strimlad purjolök
200 g skivade champinjoner, färska eller frysta
2 ½ dl grädde  (jag tog matextra med 4 % fett)
2 ½ dl mjölk
1 tsk grönsaksfond
ca 75 g gräddädelost
salt och grovmalen svartpeppar efter smak
ev. lite hackad persilja och riven ost till garnering och servering

Gör så här: 
Hetta upp smöret i en stekpanna. Ha i purjolöken och champinjonerna och låt dem steka på medelvärme i ca 8 - 10 minuter. (Om du använder fryst svamp så stek den ensam utan fett tills vätskan dunstat. Ha sedan i smöret och purjolöken och stek allt i ca 6 - 7 minuter). Tillsätt grädden och mjölken. Låt det koka utan lock tills såsen kokat ihop och tjocknat lite. Ha i fonden och smula ner ädelosten. Rör om. Låt såsen småkoka tills osten smält (red med ca 1 msk ljus majsenaredning om du vill ha en tjockare sås). Smaka av med salt och svartpeppar. Servera såsen till pasta och/eller kokta grönsaker. Toppa gärna med lite hackad persilja och riven lagrad ost. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.