Tänk att det snart är första advent och därmed dags att börja förbereda inför julen. Jag brukar ta fram allt julpynt (även julgranen) redan till första advent för att få härlig julstämning under en längre tid. Det blir både mysigt och uppiggande, vilket är välbehövligt nu under den mörka delen av året. Jag ser fram emot att sätta igång.
Dagens inlägg är en ny vegetarisk veckomatsedel för den kommande veckan. Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten. Ha en fortsatt fin fredag och en riktigt trevlig helg! 😊
Måndag: Allt i ett gratäng med linsröra serveras med rivna morötter
Tisdag: Kikärtor i ketjapsås serveras med jasminris och råkost
Onsdag: Valfri favoriträtt eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys
Torsdag: Vegetarisk chili med tre sorters bönor toppas med klick crème fraiche (samt ev. några skivor smörgåsgurka) och serveras med ostfyllda toastmackor, gratinerade i smörgåsjärnet
Fredag: Vit pizza med champinjoner, rökt ost, tryffelolja och citron serveras med pizzasallad
Helg: Rotfruktssoppa med linser, saffran och vitlökskräm serveras med frasiga baguetter. Till adventsfikat passar det bra med en smaskig red velvet cake.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.