fredag 10 juni 2016

Bakad potatis med romröra


Bakad potatis är ju bara så gott! Det är dessutom så enkelt att laga att det nästan sköter sig helt självt (vilket innebär att det blir mer tid över till att vara ute i trädgården och njuta). Förutom den goda romröran hade vi i smör, salt och riven ost i potatisen. Om man vill lyxa till det lite är det gott att ha i hackat kokt ägg eller varmrökt lax också. Mums!

Bakad potatis med romröra 
Blanda ihop 2 - 3 dl créme fraiche, gräddfil eller avrunnen fil (se  här) med 2 msk majonäs, ca ½ finhackad liten rödlök, 1 burk röd ishavsrom, ca ½ dl hackad dill samt 1-2 krm citronpeppar eller lite salt och peppar. Ställ röran kallt.

Värm ugnen till 200 - 225 C. Tvätta 4 - 6 bakpotatisar eller stora vanliga potatisar i ljummet vatten och skrubba skalet ordentligt. Torka dem med en kökshandduk. Lägg potatisarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör några små hål i potatisarna med en provsticka eller liknande. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 60 - 90 minuter eller tills potatisen är mjuk inuti. Hur lång tid det tar  beror på hur stor potatisen är. Skär upp potatisarna på mitten och ha i lite smör, salt, riven ost och en rejäl klick med romröra. Toppa gärna med lite hackad rödlök och ev. hackat kokt ägg eller varmrökt lax.

2 kommentarer:

  1. Länkar till dig idag :)
    http://minlillakokvra.blogspot.se/2016/06/dagens-lunch-rokt-lax-med-het-rora-med.html

    Trevlig lördag!
    / Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad snällt :) kul att du hittar lite recept värda att testa :) Trevlig lördag till dig också // Mvh Tove

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.