söndag 19 juni 2016

Krämig vegetarisk pasta carbonara


Denna krämiga och goda vegetariska variant av pasta carbonara är enkel och snabblagad. Allt görs i samma gryta (smidigt och bra så man slipper onödig disk). Det är så skönt att slippa lägga tid på en massa disk allra helst nu när vi har fullt upp i trädgården. Vi har nämligen anmält vår trädgård till tusen trädgårdar söndagen den 3:e Juli, så nu måste vi putsa och feja så att trädgården är fin när vi ska ta emot besökare. Om du är intresserad så kan du hitta öppettider och annan information om vår trädgård (Toves trädgård) och övriga trädgårdar som är öppna för besök här och här

Vegetarisk pasta carbonara 
500 g okokt pasta
Vatten och salt till kokning
2 ½ dl grädde
4 ägg
½ - 1 tsk rökt paprikapulver
ca ½ tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
2 ½ - 3 dl riven stark ost 

Gör så här: 
Koka pastan i saltat vatten. Ta undan ca 3 dl av kokvattnet och spara det till senare. Häll av pastan i ett durkslag och häll sedan tillbaka den i grytan igen. Vispa ihop grädde, ost, ägg, salt & rökt paprikapulver i en bunke. Blanda ner detta i pastan. Sätt tillbaka grytan på plattan och värm pastablandningen på medelvärme under ständig omröring tills det börjar tjockna och bli krämigt. Späd med det sparade kokvattnet lite i taget under tiden. Värm tills pastan har den konsistens du vill ha. Smaka av med svartpeppar och ev. mer salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.