torsdag 2 juni 2016

Omelett med pasta, broccoli och ost


En krämig pastaomelett är enkel och god snabbmat som passar perfekt att göra om man har rester av kokt pasta. Förutom pasta hade jag även i lite kokt broccoli och stark mjukost. Detta är en jättegod kombination som jag ofta återkommer till. Vi serverade omeletten med rivna morötter, pizzasallad och en bit bröd.

Omelett med pasta, broccoli och ost
3 - 4 portioner
ca 400g kall kokt pasta
1 msk olja
6 ägg
8 msk vatten
1 - 1½ tsk örtsalt 
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
200 g kokt broccoli
5 - 6 msk stark mjukost  (jag använder fjällbrynt med starkare smak)

Gör så här: 
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i pastan och låt den steka i några minuter. Rör om då och då. Ha på örtsaltet och svartpepparn. Vispa ihop äggen med vattnet. Häll detta i stekpannan. Tillsätt broccolin och klicka på mjukosten. Låt allt steka några minuter tills omeletten stelnat på undersidan och fått lite färg. Ta en stor tallrik eller ett lock och lägg på stekpannan. Vänd stekpannan så omeletten hamnar på tallriken eller locket. Låt den ostekta sidan av omeletten glida tillbaka ner i stekpannan. Stek den kort stund till, men stek inte för länge för omeletten ska fortfarande vara krämig i mitten. Smaka av och ha ev. på mer salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.