onsdag 22 juni 2016

Matig potatissallad med två sorters bönor


Eftersom vi inte tycker om sill så vi brukar käka lite annan mat på midsommaraftonen. Oftast blir det en mumsig smörgåstårta, en bit lax eller lite grillat med tillbehör. Ibland händer det att vi åker iväg en sväng under dagen och tar med oss någon form av picknickmat till lunch, som t.ex. denna matiga potatissallad med två sorters bönor. Då brukar jag toppa salladen med några kokta ägg. Annars brukar jag oftast servera den här potatissalladen som tillbehör till grillade grönsaker och halloumi. Supergott!

OBS! om du vill ha tips på lite goda grejer att grilla i helgen så hittar du det här

Matig potatissallad med två sorters bönor
ca 400 g skalad färskpotatis
200 g kokta vita bönor (se här)  alternativt  1 tetra eller 1 normalstor burk konserverade naturella vita bönor
150 g haricots verts (gröna bönor)
2 dl kokande vatten
½ grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
ca ½ tsk trocomare örtsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk torkade franska örter
ca ½ strimlad rödlök

Gör så här: 
Koka potatisen och haricots verts var för sig i lättsaltat vatten. Häll av dem och låt dem svalna lite. Häll av och skölj konserverade vita bönor om du använder det. Vispa ihop det kokande vattnet, buljongtärningen, olivoljan, dijonsenapen, vinägern, örtsaltet, svartpepparn och de franska örterna i en skål eller bunke. Skiva ner den varma potatisen och vänd försiktigt ner  haricots verts, de vita bönorna och den strimlade rödlöken. Se till att allt är ordentligt blandat. Täck skålen eller bunken och ställ den i kylen i minst 4 - 5 timmar (allra helst över natten). Smaka av. Ha ev. i mer örtsalt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.