lördag 20 april 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.17 (2019)

Hoppas att ni hittills har haft en bra påskhelg och kunnat njuta av det vackra vårvädret. Igår var vi nere på lotten och invigde vår nyinköpta hammock. Det är underbart att sitta och gunga i den och titta ut över Vättern. Idag blir det också lite hammockgungande för vi planerar att ta med våra barn ner till lotten och fika där i eftermiddag. Ungarna kommer nämligen hit idag och ska sedan spendera påskaftonen och påskdagen med oss. Härligt! 😍. 

Jag har en del saker att göra innan de kommer. Först av allt ska jag skriva klart dagens inlägg, som är en vegetarisk veckomatsedel för den kommande veckan, sedan ska jag fixa lite frukost innan jag börjar att förbereda påsklunchen. Jag önskar er alla en riktigt trevlig dag och en GLAD PÅSK! 🐣🐤🐥

Måndag (annandag påsk): Matiga dubbelmackor fyllda med ägg, kokt potatis och tångkaviar (rester från påskbuffén), serveras med en rejäl råkosttallrik. 


Tisdag: Linscurry med kokosmjölk, serveras med luftigt basmatiris och en klick chutney. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Enkel zuccchinisoppa med tomat och gurkmeja serveras med ett smakrikt bröd, fyllt med hemmagjord solrospesto och ost



Fredag: Fantastiskt goda fyllda bönburgare serveras i hembakade, eller köpta hamburgerbröd (se här) tillsammans med coleslaw, smaksatt med tacosås. Lite ketchup och några skivor smörgåsgurka fullbordar det hela. Ha gärna någon form av ugnsstekt potatis till också. 


Helg: Veckan avslutas med en delikat pastagratäng med spenat och ost. Rivna morötter är ett perfekt tillbehör till den krämiga gratängen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.