Tänk att april månad redan snart är slut och att det blivit dags för månadsskifte. Vi brukar inte delta i något sedvanligt firande av varken valborgsmässoafton eller första maj. Dels beror det på att vi inte kan vara med vid majbrasor (jag ju inte tål röklukt) och dels beror det på att vi brukar fira makens födelsedag den första maj, när vi ändå är lediga. Jag ska alldeles strax börja förbereda kalaset genom att baka tårtbottnar och frysa in dem. Innan jag drar igång med bakandet ska jag, som vanligt, leverera en ny vegetarisk veckomatsedel inför den kommande veckan. Hoppas ni hittar något intressant recept som ni känner att ni vill provlaga. Ha en riktigt bra dag! 😊
Måndag: One pot pasta med bönor och cajunkrydda är enkel och lättlagad mat som passar perfekt i matlådan.
Tisdag (valborgsmässoafton): Stek bönkorv i bröd toppad med allehanda godsaker smakar bra efter en (kylig) kväll vid majbrasan.
Onsdag (1:a maj): Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.
Torsdag: En mycket mumsig variant av grekisk linssoppa serveras med lantbröd i form.
Helg: Mozzarellafyllda quinoabollar serveras med klyftpotatis och en varm örtsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.