lördag 10 augusti 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.33 (2019)

I torsdags var vår yngsta dotter, med vänner, här på besök. På eftermiddagen åkte vi till naturum, vid sjön Tåkern, och kikade på intressanta fakta om sjön och dess invånare. Vi kollade på olika sorters blötdjur, fiskar och fåglar. Det blev många glada skratt under tiden, för det är svårt att låta bli att inte åtminstone fnissa lite åt roliga fågelnamn som t.ex. pungmes eller stjärtmes 😂 (jag vet att det är dålig humor, men det är ganska befriande att tillåta sig själv att vara lite barnslig ibland).  

Idag kommer vår äldsta dotter och hennes pojkvän hit, vilket jag ser fram emot. De ska vara här över helgen så vi kommer att ha fullt upp. Jag ska snart börja förbereda lunchmaten, men först ska jag leverera en ny vegetarisk veckomatsedel inför den kommande veckan. Ha en riktigt bra dag! 😊 

Måndag: Krämig pasta med zucchini, grädde och pesto serveras med rivna morötter. Toppa gärna pastan med lite parmesan. 


Tisdag: Kikärtor och wokgrönsaker i sötsur sås serveras med jasminris och färska grönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Slät bönsoppa med chili, serveras med hackad paprika, majskorn och en klick crème fraiche. Ha gärna varma tortillarullar med ost till också.


Fredag: Zucchini grilled cheese (varma dubbelmackor med ost och zucchini), serveras med en blandad sallad. 


Helg: Stek panerad falsk fisk serveras med kokt potatis, rivna morötter samt en kall sås, smaksatt med senap och persilja




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.