lördag 17 augusti 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.34 (2019)


Idag ska vi tillbringa några timmar nere vid odlingslotten. Vi ska nämligen flytta våra sparrisplantor till en annan plats. Just nu växer vår sparris i en av odlingsbäddarna, men vi vill ha plats för annat där. Vi har därför röjt bort alla perenner ur en av blomsterrabatterna för att kunna plantera sparrisen där istället. Maken har förberett jorden genom att blanda upp jorden med grov sand, eftersom sparris vill ha väldränerat runt rötterna. Det kommer säkert att bli jättebra när det är färdigt. Jag ser verkligen fram emot när det blir dags att skörda om några år. Det blir lyxigt att kunna njuta av hemmaodlad sparris. 

Innan vi tar oss ner till lotten ska jag leverera dagens inlägg, som föga överraskande är en vegetarisk veckomatsedel inför den kommande veckan. Hoppas ni hittar något gott som ni vill provlaga. Ha en riktigt trevlig helg! 😊

Måndag: Rökig vitkålsgryta med kidneybönor, serveras med vanligt ris och gärna lite riven lagrad ost.

Tisdag: Snabblagad morotssås med champinjoner och färskost serveras med nykokt pasta. Kokt broccoli och färska tomater kan vara gott att servera till. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Linssoppa med ajvar och dill serveras med ett gott bröd t.ex. brödrutor med morot och zucchini.



Fredag: Kikärtsburgare med tahina serveras i bröd med dressing, sallad, tomat och feferoni. Ha gärna någon form av råkost och, eller, ugnsstekt potatis till också. 


Helg: Vegetariska pelmeni (fylld rysk pasta), serveras i en mustig svampbuljong. Toppa gärna det hela med en klick crème fraiche, några skivor smörgåsgurka samt lite dill.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.