lördag 5 september 2020

Vegetarisk veckomatsedel v.37 (2020)

 

Idag har vi inget speciellt inbokat förutom att ta en promenad och fixa lite nere på lotten. Vi har skördat och tagit bort all majs och alla bondbönor, så nu ser det lite tomt ut i några av odlingsbäddarna. Vi har dock kvar rödbetor, purjolök, grönkål, pak choi, zucchini, tomater, chilipeppar, pumpa och jordärtskockor, så det finns ändå mycket att skörda. Purjolöken, grönkålen och jordärtskockorna kan stå kvar i landet i stort sett hela vintern, men de andra grödorna måste tas om hand innan det blir frost. Jag ser särskilt mycket fram emot att smaka på pumpan och jordärtskockorna, eftersom det är grödor som vi aldrig odlat tidigare. 

I dagens planerade middagsmat ingår det inget hemodlat, förutom tomaterna som vi ska ha som tillbehör. Jag behöver nämligen göra över med en påse broccoli som tar plats i frysen, så i dag är det en smaskig broccolilåda som hamnar på våra tallrikar. Det ska faktisk bli riktigt skönt att ta en kort paus från allt kål och zucchiniätande. 

Både grönkål och zucchini ingår dock i nästa veckas vegetariska matsedel. De är ju trots allt otroligt lättodlade grödor som ger en generös avkastning, och som dessutom är mycket användbara och goda att använda i matlagningen. 

Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten!

Måndag: Pastagratäng med blomkål serveras med rivna morötter och solmogna tomater

Tisdag: Karibisk potatiscurry med tomat, kokos och grönkål serveras med basmatiris samt en klick äppelchutney

Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.


Fredag: Grekisk filodegspaj med zucchini och fetaost serveras med oliver och en blandad sallad 

Helg: Bönbiffar med grönkål och halloumi serveras med ugnsstekt potatis, färska grönsaker och en kall yoghurtsås smaksatt med ajvar relish 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.