Igår var jag ute nästan hela dagen och njöt av solen. Vår äldsta dotter var här på besök och vi passade på att luncha tillsammans ute i det fria. Idag får vi också lunchmatgäster (våra döttrar, en svärson och eventuellt en av deras vänner), men det blir ändå lugnt på matlagningsfronten. Jag har nämligen tagit upp kryddigt rödbetsfräs ur frysen som jag ska använda som fyllning, tillsammans med lite fetaost och en klick yoghurt, i orientaliska tunnbrödsrullar. Vi ska käka rullarna på coronasäkert avstånd här nere på gården. Det ska bli trevligt och smarrigt!
Veckans matsedel innehåller också många mumsiga maträtter. Hoppas du blir inspirerad att provlaga någon eller några av dem. Ha en riktigt trevlig helg! 😊
Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten
Måndag: Allt i ett gratäng med bönor, kronärtskocka och dillsås serveras med rivna morötter
Tisdag: Karibisk potatiscurry med kikärtor serveras med basmatiris, en klick crème fraiche, eller yoghurt, samt chutney och färska grönsaker
Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten
Måndag: Allt i ett gratäng med bönor, kronärtskocka och dillsås serveras med rivna morötter
Tisdag: Karibisk potatiscurry med kikärtor serveras med basmatiris, en klick crème fraiche, eller yoghurt, samt chutney och färska grönsaker
Onsdag: Valfri favoriträtt eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.
Torsdag: Vegetarisk kålsoppa serveras med en rustik estnisk surdegslimpa, med ost och paprika
Fredag: Matig rödbetssallad med linser, kapris, oliver och snabbsyltad rödlök serveras med brytbröd med gratinerat spenatdipp
Helg: Cannelloni med zucchini och röd pesto serveras med valfria färska grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.