torsdag 27 oktober 2016

Amerikanska pannkakor


Eftersom vi äter en rejäl lunch varje dag så brukar vi sällan äta lagad mat till middag. Vanligtvis blir det smörgåsar och kokt ägg eller kanske några varma mackor, toast eller en tallrik gröt. Men häromdagen blev jag lite sugen på amerikanska pannkakor och då var jag ju bara tvungen att röra ihop en omgång. Jag tycker inte så mycket om vanliga tunna pannkakor men denna knubbiga pannkaksvariant är faktiskt helt okej. Vi käkade de fluffiga små godingarna med sirap och lite tinade amerikanska blåbär. Mycket gott!

Amerikanska pannkakor
ca 4 portioner
6 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk socker (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
6 dl fil eller yoghurt
2 ägg
Smör eller margarin till stekning

Gör så här: 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filen och äggen. Blanda allt till en tjock, slät smet. Hetta upp lite smör eller margarin i en stekpanna. Stek små klickar av smeten, ca 3 msk smet per pannkaka, några minuter per sida. Servera dem så snart som möjligt medan de fortfarande är fluffiga och varma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.