onsdag 26 oktober 2016

Marinerad rostad paprika


Den här underbart goda sidorätten fixade jag till utav en skrumpen paprika som vi hade i kylen. Tänk att något som är färdigt för komposten kan förvandlas till en sådan liten delikatess. Det blev ett härligt tillskott på middagstallriken. 

Marinerad rostad paprika
1 stor paprika
1 tsk olivolja
1 tsk balsamicovinäger
ca 1 krm salt
½ krm grovmalen svartpeppar
ev. lite torkade örter, t.ex. timjan eller oregano

Gör så här: 
Värm ugnen till 250 C och klä en ugnsfast form med bakplåtspapper. Skölj paprikan och dela den i två halvor. Lägg dem med den kupade sidan uppåt i formen. Sätt in formen högst upp i ugnen och grädda paprikan tills skalet blivit bubbligt med svarta fläckar. Ta ut formen. Täck den med en bit aluminiumfolie & låt den stå tills den svalnat. Pilla bort skalet på paprikan och skär den i strimlor. Lägg dem i en skål eller på ett djupt fat. Rör ihop oljan, vinägern, saltet och pepparn till en dressing. Ha ev. i lite torkade örter efter smak. Blanda dressingen med paprikan. Täck skålen/ fatet med plastfolie och ställ det kallt i minst 30 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.