tisdag 19 april 2016

Paprikafisk


Då var det dags för ett fiskrecept igen. Denna gång i form av torsk med ett krämigt täcke av bland annat crème fraîche och ajvar. Jag tycker det blir en väldigt bra kombination att blanda den syrlig fraîchen med den sötstarka paprikaröran. Det hela blir ännu godare av att avslutas med en god salladsosten (typ fetaost) på toppen. Vi serverade fisken men ris men det går att byta ut det mot bulgur. 

Paprikafisk
3 - 4 portioner
400g färsk eller tinad fryst torskfilé
1 - 1 ½ dl ajvar
2 dl crème fraîche (jag använde lätt)
ca 1 dl mjölk 
1 krm grovmalen svartpeppar
½ - 1 tsk salt
75 g fetaost eller salladsost
Lite margarin eller smör till formen

Gör så här:
Värm ugnen till 225 C. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen. Ha på salt och svartpeppar. Vispa ihop crème fraîche, ajvar och mjölk. Häll detta på fisken i formen. Smula över fetaosten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är ca 54 - 55 C inuti. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.