måndag 4 april 2016

Snabblagad blomkåls och morotssoppa med kokos


Denna delikata soppa kom till i en hast en helgkväll när jag egentligen inte hade tänkt att laga någon mat, men så kom våra barn på oväntat besök. Eftersom de var hungriga så ville jag naturligtvis ge dem något att äta. För att få till soppan utgick jag från några förvällda skivade morötter och blomkålsbuketter som vi hade i frysen. Jag piffade till det hela med lite lök, kokosmjölk och heta kryddor. En snabb mix med stavmixern och sedan var det klart. Soppan blev verkligen jätte, jätte god och receptet skrevs snabbt in i min receptpärm, för jag kommer garanterat att laga den här soppan fler gånger.

Blomkåls- och morotssoppa med kokos
1 liten gul lök
500 - 600 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
ca 300 g frysta morötter, skivade eller tärnade
2 grönsaksbuljongtärningar 
1 - 1 ½ tsk afrikansk krydda (se här)
8 dl vatten
1 burk, ca 400 ml, kokosmjölk
Lite salt 
Eventuellt någon matsked hackad persilja eller färsk koriander till garnering 

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Blanda morötter, blomkål, lök, vatten, buljongtärningar och afrikansk krydda i en gryta. Låt det koka upp och sedan småkoka i ca 20 - 25 minuter eller tills grönsakerna är riktigt mjuka. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och låt soppan få ett uppkok. Smaka av med salt.

Tips! Du kan byta frysta morötter mot samma mängd skalade färska morötter. Öka då koktiden med ca 15 - 20 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.