fredag 15 april 2016

Toast med lättstekt ägg


Så här kan det minsann också se ut på tallriken här i huset. Det är inte alltid som jag orkar vara superkreaktiv och laga till spännande skapelser. Då och då blir det bara en enkel toast med ett lättstekt ägg till lunch eller kvällsmat (vilket inte är fy skam). 

Jag kan villigt erkänna att jag ibland blir riktigt sugen på denna simpla rätt. Det frasiga, ostfyllda brödet tillsammans med lite senap, ketchup, rostad lök, smörgåsgurka och ett krämigt ägg utgör en underbar smakkombination. Så gott!

Tur att toast är så snabbt och enkelt att laga så att jag kan äta det ofta. Det behövs väl egentligen inget recept på den här rätten men ni får det ändå.

Toast med lättstekt ägg
Bred smör på två skivor formfranska. Lägg på ost på den ena brödskivan och lägg sedan den andra brödskivan ovanpå. Grädda mackan i ett smörgåsjärn eller liknande. Stek under tiden ett ägg. Bred lite senap och ketchup på den färdiga mackan. Ha på lite rostad lök och smörgåsgurka. Avsluta med att lägga på ägget lite elegant på toppen. Hugg in och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.