torsdag 14 april 2016

Raggmunk med lingonsylt


Pannkakor, våfflor och liknande har aldrig tillhört mina favoriträtter. Det är faktiskt ingen i vår familj som direkt jublar av glädje när det serveras pannkakor här hemma. Trots att det inte är någon populär maträtt här hos oss, så händer det ändå ibland att jag vispar ihop en smet och gräddar någon form av pannkaka (oftast inträffar detta när vi har mjölk som vi behöver göra över med). Denna gång gjorde jag raggmunk, vilket är den pannkaksvariant som jag tycker bäst om. Med lite lingonsylt och morotsbitar till, så blir det en helt okej vardagsmiddag.

Raggmunk
3 - 4 portioner
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
ca 700g skalad potatis
Smör eller margarin till stekning

Gör så här: 
Blanda mjölet och saltet i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa slätt. Knäck äggen och ha i dem i bunken. Vispa ihop allt till en slät smet. Riv potatis på den grova sidan av rivjärnet och pressa ut vätskan. Lägg sedan ner potatisen i bunken och blanda allt ordentligt. Hetta upp matfett i en stekpanna och ha i ca 1 dl smet. Fördela den i ett tunt lager i stekpannan. Stek raggmunken några minuter på medelvärme. Vänd och stek på andra sidan. Sänk eventuellt värmen lite så att ytan inte blir bränd innan potatisen är genomstekt. Stek resten av smeten på samma sätt.  


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tänk vad olika man kan tycka :)det är tur att det finns så mycket god mat att välja på så det finns något som passar alla :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.