fredag 22 april 2016

Tacokryddad bönröra


Den här supersmarriga tacokryddade bönröran funkar väldigt bra att använda som ett vegetariskt alternativ till tacofärs. Vi serverade den på vårt klassiska tacovis i mjuka tortillabröd med riven ost, tacosås, inlagd jalapeno, avrunnen fil och grönsaker. En mycket god, smidig och snabblagad vegetarisk middagsrätt. 

Tacokryddad bönröra
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
1 gul lök
ca 400 g kokta svarta bönor (se här)   alternativt   2 tetra eller 2 normalstora burkar med konserverade svarta bönor
1 ½ - 2 dl vatten   eller  spadet från 1 tetra eller burk konserverade bönor
ca 3 ½ msk hemmagjord tacokrydda (se här)   eller   1 påse köpt tacokrydda
½ - 1 grönsaksbuljongtärning (ha inte i detta om du använder köpt tacokrydda, för den innehåller ganska mycket salt)

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 3 - 4 minuter. Tillsätt bönorna. Mosa dem lite lätt med en gaffel. Häll i vattnet alternativt spadet från en av tetrorna eller burkarna om du använder konserverade bönor. Strö på tacokryddan och smula i buljongtärningen. Låt blandningen puttra utan lock i ca 10 - 15 minuter. Smaka av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.