fredag 29 juli 2016

Bönröra med soltorkade tomater


Den här goda och krämiga bönröran med soltorkade tomater gjorde jag för att ha som fyllning i ciabatta. Men den mumsiga röran går givetvis att använda till annat också. Prova t.ex. att ha den som dipp till grönsaker eller istället för ost på kex. Receptet kommer från en av böckerna om mat från Saltå kvarn skrivna av Åsa Svanberg. 

Bönröra med soltorkade tomater
200 g kokta vita bönor (se här) alternativt 1 tetra eller 1 normalstor burk konserverade bönor
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackade marinerade soltorkade tomater
1 msk av inläggningsolja
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här: 
Häll av och skölj konserverade bönor under rinnande kallt vatten innan de används. 

Mixa bönorna, vitlöken, de soltorkade tomaterna och oljan till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt i minst 30 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.