söndag 10 juli 2016

Enkel marinad


Det är inte alltid jag hinner med eller har lust att förbereda maten flera dagar i förväg utan ibland blir det lite mer spontan matlagning. En kväll när vi blev sugna på att grilla lite grönsaker rörde jag ihop denna mycket goda marinad att pensla dem med. Vi käkade de grillade grönsakerna med ugnsstekt potatis och bearnaisesås, vilket passade jättebra till. Härlig sommarmat!

Enkel marinad 
Rör ihop eller mixa 2 dl vanlig chilisås (Felix), 1 msk rapsolja, 1 tsk kinesisk soja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk farinsocker, 1 - 2 msk cajunkrydda (köpt eller egen se här) och ½ - 1 msk Louisiana hot sauce (stark chilisås). Pensla marinaden på grönsaker under tiden de grillas. Ha på salt när de är klara.  

Tips! Marinaden passar också jättebra att använda till kött, kyckling eller quornfiléer. Denna sats är lagom till ca 500 g kött eller kyckling eller till 300 g quornfiléer. Låt det du valt att marinera ligga i marinaden i minst 3 timmar (gärna över natten) innan du grillar det. Ha på salt efter smak.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.