torsdag 28 juli 2016

Squashfräs till pasta


Det här supersmarriga squashfräset har blivit en riktig favorit. Det är bara så gott! Dessutom är det en snabblagad maträtt med enkla ingredienser. En riktig sommarrätt med andra ord. Passa på att laga en stor sats nu när det är säsong för squash, för fräset går nämligen jättebra att frysa. Servera det gärna, som jag brukar göra, med nykokt pasta och rejält med riven lagrad ost. 

Squashfräs
ca 4 - 5 portioner
3 normalstora squash/zucchini (lite drygt 1 kg)
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
Marinerade soltorkade tomater efter tycke och smak (jag brukar ha i ca 3/4 dl hackade)
2 msk olivolja  alternativt  olja från tomaterna
1 ½ - 2 tsk trocomare örtsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
Färsk basilika efter smak

Gör så här: 
Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Stek löken och vitlöken på medelvärme. Skölj och skär av skaften på squashen. Skär squashen i halvmåneformade skivor ca ½ cm tjocka. Höj värmen under stekpannan. Lägg i squashen (det blir väldigt fullt men det sjunker ihop när squashen stekt en stund) rör om lite så att allt blandas. Ha på örtsalt och svartpeppar. Låt det steka i ca 15 - 20 minuter eller tills squashen sjunkit ihop och blivit mjuk. Rör ner tomaterna och färsk basilika. Smaka av. Servera gärna med pasta och riven ost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.