tisdag 5 juli 2016

Cornflakesfisk


Cornflakesfisk är precis vad det låter som, saftig vit fisk som täcks av ett lager krispiga cornflakes blandade med smör, ost och kryddor. Kombinationen kanske verkar något udda men det blir faktiskt jättegott. Prova själv så får du se vad du tycker om att blanda frukostflingor i middagsmaten. Vi serverade den mumsiga fisken med potatismos och rivna morötter, men det är också gott att servera den med kokt potatis och en smarrig dillsås. 

Cornflakesfisk
400 g vit fisk
ca ½ tsk salt
5 dl cornflakes 
20 - 25 g smält smör
1 tsk persillade (kryddmix från Santa Maria) 
1 krm grovmalen svartpeppar
2 dl riven lagrad ost

Gör så här:  
Värm ugnen till 225 C. Smörj en ugnsfast form. Dela fisken i bitar och lägg dem i formen. Ha på saltet. Ställ undan formen så länge. Lägg cornflakesen i en bunke. Krossa dem lite med fingrarna. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt ordentligt. Fördela blandningen ovanpå fisken i formen. Grädda formen i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter eller tills fisken är ca 55 C inuti. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.