En skål krämig vaniljglass med en rejäl klick smarrig chokladsås på toppen tackar jag inte nej till i värmen (jag tackar i och för sig aldrig nej till glass). Den här chokladsåsen är, som namnet antyder, extremt enkel att koka ihop. Såsen går att frysa om det skulle bli något över, vilket det oftast inte blir hemma hos oss eftersom vi äter rejäla portioner. Chokladtokig som jag är kan jag intyga att det, vid behov, går alldeles utmärkt att äta denna delikata sås bara som den är, utan glass. Receptet kommer från boken 100 % choklad av Barbro Lönnegren.
Tips! Om du vill variera smaken kan du prova att ha i några droppar pepparmintsextrakt.
Världens enklaste chokladsås
1 dl kakao
1 dl strösocker
1 dl vatten
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omröring och låt det sedan koka på svag värme i 5 - 10 minuter tills såsen tjocknat. Såsen går att servera antingen varm eller kall. Den håller i ca 2 veckor i kylen eller i ca 3 månader i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.