söndag 26 februari 2017

Veckomatsedel v.9

Det är inte klokt vad fort tiden går. Det är redan söndag och dags för en ny veckomatsedel. Den här veckan bjuder bland annat på godsaker som gratinerad bönkorv, het Tex- Mexsoppa, en smarrig nötfri semla, en underbar gryta med kikärtor, härliga vegetariska pizzor och sist men inte minst en supergod grönsaksfylld lasagne. Mums! 😋

Till maten käkar vi i för det mesta pizzasallad (eller liknande vitkålssallad), rårivna morötter och squashröra (se recept här och här). Smidigt och gott! 

Måndag: Gratinerad bönkorv serveras med ett luftigt potatismos.


Tisdag 'fettisdagen': Tex- Mexsoppa serveras med en klick crème fraiche eller avrunnen fil, inlagd jalapeno, hackad smörgåsgurka och ett frasigt vitt bröd. För er som gillar semlor är det dags att käka det idag. Varför inte prova en mumsig vaniljsemla med vaniljkräm och vaniljvisp.  



Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Kikärtor i falsk jordnötssås serveras med jasminris. 


Fredag: Hembakad pizza med tre enkla fyllningar  (svamp, spenat och feta, banan och curry) serveras med en god pizzasallad


Helg: Grönsaksfylld lasagne med broccoli, blomkål, spenat och morot. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.