lördag 23 november 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.48 (2019)


Tänk att det bara lite drygt en vecka kvar till första advent. Jag ser fram emot att julpynta och göra fint här hemma nu under veckan som kommer. Jag har också planerat att baka saffransbröd, någon av dagarna, så att vi har något gott att smaska på till adventsfikat. 

I morgon ska vi hämta hit vår yngsta dotter och ta med henne ut på en shoppingtur. Jag, och maken, behöver köpa en ny adventsljusstake och några gröna växter. Dessutom kanske vi passar på att kika om det finns några bra julklappar också. 

Att åka och shoppa är ingen favoritsysselsättning direkt, eftersom jag alltid får svårt att andas av att vistas i affärer och av att träffa på parfymerade människor, så just den biten är verkligen inget som jag ser fram emot, men det ska bli roligt att umgås med vår dotter. 

För att göra morgondagen mindre stressig ska jag laga mat idag som vi sedan kan värma upp och käka till lunch i morgon. Jag tänker laga en gammal familjefavorit, tacogratäng med bönor. Nästa veckas matsedel innehåller inga gamla favoriträtter utan består enbart av nya smarriga maträtter, som vi har testat och tyckt om. Hoppas ni hittar något som ni blir nyfiken på att provlaga. Ha en riktigt trevlig helg! 

Måndag: Omelett med potatis, ost och ajvar serveras med ett gott bröd samt pizzasallad, rivna morötter och squashröra.


Tisdag: Kikärtsgryta med dill och citron serveras med kokt ris, eller matvete, och rivna morötter.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Soppgryta med röd curry, potatis, bönor och kokosmjölk serveras med ett valfritt ljust bröd.


Fredag: Ugnsbakade chimichangas, med bönor, quinoa och champinjonfyllning, serveras förslagsvis med mexikanskt böndipp, crème fraiche, kryddburkens texas-cajunsås, majkorn, samt en blandad grönsallad.


Helg: Lasagne med paprika, grönkål och halloumi serveras med valfria färska grönsaker. Till adventsfikat passar det bra med en smarrig saffransbulle med krämig fyllning




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.