lördag 21 september 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.39 (2019)


Den här helgen får vi besök av våra älskade barn, med respektive. De skulle ha kommit förra helgen, men de blev tyvärr sjuka då. Nu är de dock friska, och någorlunda pigga, igen så att de orkar med resan hit. Vi tänkte passa på att fira vår äldsta dotter som snart fyller år. Vi brukar ha kalas för henne hemma hos oss, eftersom vi inte kan hälsa på hemma hos dem p.g.a. att de har en katt och jag är allergisk mot pälsdjur. Till födelsedagsfikat har jag bakat en riktig kaloristinn kladdkakevariant med alla möjliga godsaker i, och på. Receptet på den får ni någon annan dag. Idag får ni istället en ny matsedel med förslag på mumsig vegetarisk mat inför den kommande veckan. Hoppas ni hittar något recept ni gillar. Ha en trevlig helg! 😊

Måndag: Vitkålsgratäng med spenat och soltorkade tomater serveras med kikärtsbollar och rivna morötter.


Tisdag: Wokad pak choi serveras med kryddstarka nudlar blandade med wokgrönsaker.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Krämig zucchini- och tomatsoppa serveras med en saftig limpa med äpplen




Fredag: Rödbetsburgare med quinoa, serveras i bröd med dressing, sallad, rödlök, smörgåsgurka och ketchup. Ha gärna någon form av råkost och, eller, ugnsstekt potatis till också. 


Helg: Cannelloni med tre sorters ost serveras med färska grönsaker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.