lördag 7 september 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.37 (2019)


Idag ska vi bära in alla saker från husbilen och städa ur den inför hösten och vintern. Det har blivit så pass rått och kallt ute nu så vi tycker att det är dags att ta in fuktkänsliga saker som t.ex. madrasserna och sängkläderna (vi förvarar dem alltid torrt och varmt uppe i lägenheten över vintern). Om vi ska sova i bilen, någon enstaka natt, är det ju inte värre än att vi bär ner alltihop och bäddar igen. Jag är så glad och tacksam över att vi har husbilen eftersom den ger oss möjligheten att resa, trots min tråkiga doftastma. Det är också väldigt skönt att alltid ha tillgång till kylskåp och spis när vi är ute och åker, så att jag kan laga egen mat istället för att vi ska ägna massor med tid åt att leta efter lämpliga restauranger. 

Innan vi sätter igång med att kånka upp alla våra husbilsgrejer, till tredje våningen, ska jag leverera en ny vegetarisk veckomatsedel inför den kommande veckan. Hoppas att ni blir inspirerade, och att ni vill prova något av förslagen. Ha en riktigt bra helg! 😊

Måndag: Lättlagad linsgryta med röd curry, tomat och kokos serveras med jasminris och färska grönsaker


Tisdag: En mustig och god vegfärssås, gjord på hemmagjord vegetarisk färs, serveras med nykokt pasta och rivna morötter. Toppa gärna med lite riven ost. 



Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Morotssoppa med tomat, dill och färskost serveras med saftiga potatislimpor



Fredag: Bakad potatis serveras med en turbosnabb bönröra samt en klick smör, lite salt, riven ost och majskorn. En rejäl (råkost)sallad blir ett perfekt komplement. 


Helg: Ugnsbakad linsfärs serveras med hasselbackspotatis och svampsås. Blandad råkost och lite vinbärsgelé är goda tillbehör. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.