lördag 28 september 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.40 (2019)

Den här helgen hade vi planerat att packa med oss cyklarna och åka till Berg, för att ta en cykeltur längs med Göta kanal. Tyvärr ser inte väderprognosen särskilt lovande ut, så vi får nog skjuta upp det äventyret till en annan helg. 

I eftermiddag kommer vår yngsta dotter, och en av hennes kompisar, hit för att rota runt lite i vårt källarförråd. De hörde av sig tidigare under veckan och frågade om de fick låna med sig några gamla VHS-filmer, som vi har sparat sedan ungarna var små. Jag hoppas bara att de kan få igång den uråldriga VHS-spelaren, som även den finns i en kartong i källaren, så att de kan titta på filmerna. 

Innan ungdomarna kommer ska jag förbereda middagsmaten och koka en liten sats squashröra. Eftersom det är lördag ska jag också leverera en ny vegetarisk veckomatsedel. Jag vill speciellt lyfta fram måndagens smarriga broccolibiffar och fredagens fantastiskt goda kryddiga rödbetsfräs, som är två av våra absoluta favoriter. Båda dessa maträtter är enkla att laga till och passar perfekt nu när det är säsong för broccoli och rödbetor. Hoppas ni blir sugna på att testa något/några av recepten. Ha en riktigt trevlig helg! 😊

Måndag: Broccolibiffar serveras med stuvade makaroner och rivna morötter


Tisdag: Rumänsk böngryta serveras med matvete, eller bulgur, samt fefferoni och en klick yoghurt eller crème fraiche. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag:  Tomatsoppa med örter, spenat, bönor och potatis, serveras med ett gott, frasigt, bröd och gratinerat lökdippFredag: Ett fantastiskt gott Tex-Mexkryddat rödbetsfräs serveras i tortillabröd, eller orientaliska tunnbröd, med riven ost, eller smulad fetaost, och en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt. 


Helg: Linsgryta med champinjoner, syltlök och senap, serveras med kokt ris, eller ugnsstekt potatis, och färska grönsaker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar