lördag 1 maj 2021

Vegetarisk veckomatsedel v.18 (2021)

 

Den här helgen skulle vi ha haft födelsedagskalas för maken, utomhus nere vid odlingslotten, men eftersom vi här i vår region har uppmanats till personlig lockdown, så skjuter vi upp kalaset tills det blir grönt ljus att träffas igen. Jag har redan bakat födelsedagstårtan, men den går att frysa in. Det blir ju bara jag och maken som kommer att fira hans dag i morgon och det kan vi göra utan tårta. 

Det passar mig perfekt att det blir en lugnare helg än vad jag trodde att det skulle bli, för jag har för tillfället förskräckligt ont i mina axlar och i min nacke efter att ha arbetstränat några dagar på kyrkogården. Jag har kommit fram till att den typen av arbete inte längre funkar för min kropp, så jag får se mig om efter någon annan sysselsättning.  Det känns jättetråkigt, men så kan det vara när man har en kronisk sjukdom som påverkar leder och muskler. 

Matlagningen blir inte heller speciellt avancerad den här helgen. Vi har kvar bönbiffar från förra veckan. Till dem ska vi käka ugnsstekt potatis samt en kall sås smaksatt med ajvar relish. Det blir säkert jättegott. Nu ska jag alldeles strax gå ut i köket och fixa frukost. Innan jag drar igång med grötkokandet ska jag leverera en ny veckomatsedel, fylld med mumsiga maträtter 😋. 

Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten. Ha en riktigt trevlig helg! 🌷

Måndag: Stekt bönkorv serveras med kokt potatis, senapssås, kokt broccoli och rivna morötter.

Tisdag: Zucchinigratäng med champinjoner och ajvar relish serveras med kokt ris eller matvete. 

Onsdag: Valfri favoriträtt eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys 

Torsdag: Tacokryddad kålsoppa med bönor toppas med en klick crème fraiche och serveras med enkla frallor

Fredag: Cajunkryddad bönburgare serveras i hamburgerbröd med coleslaw, morots"bacon", samt en klick ketchup och några skivor smörgåsgurka. Någon form av ugnsstekt potatis blir ett perfekt tillbehör. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.