lördag 26 oktober 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.44 (2019)

Idag ser det ut att bli riktigt ruskväder här med regn och blåst. Som tur är är det ändå ganska varmt ute, så vi planerar att snart kränga på oss regnställen och ta en uppfriskande promenad, trots det något otrevliga vädret. Jag har tänkt laga en god och värmande soppa till lunch, vilket passar perfekt en dag som denna. Den kommande veckans matsedel bjuder också på en god och värmande soppa, i form av en matig och god rotfruktssoppa, på självaste halloweendagen. Jag har inte planerat in någon särskilt skräckinjagande mat under den kommande veckan, utan låter er stå för det inslaget själva (för vissa människor kanske det inte ens behövs ett mer skrämmande inslag än själva tanken på att behöva äta vegetarisk mat en hel vecka 😉). Ha en riktigt bra helg! 

Måndag: Potatisbullar serveras med lingonsylt och morots'bacon'. Rivna morötter och pizzasallad är passande tillbehör.  


Tisdag: Karibisk potatiscurry med tomat, kokos och grönkål serveras med basmatiris och en sked, eller två, av min godaste äppelchutney


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Rotfruktssoppa med pasta serveras med grythyttebröd





Fredag: Rödbetsfrittata med fetaost och timjan serveras med en blandad sallad. 


Helg: Bönbullar serveras med lingonsås, ugnsstekt potatis, råkost, smörgåsgurka och en klick vinbärsgelé


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.