lördag 1 februari 2020

Vegetarisk veckomatsedel v.6 (2020)


Tänk att det redan är Februari. Jag tycker att det känns som om den här vintern har gått ganska fort. Det kanske kan bero på att vi, här där vi bor, hittills varit nästan helt förskonade från snö och dessutom knappt haft minusgrader. Jag gillar varken snö eller kyla så jag är väldigt nöjd med att slippa halka runt på is och klafsa runt i snömodd. 

Idag uppskattas det milda vädret lite extra. Vi ska nämligen besöka vår äldsta dotter, och hennes sambo, och eftersom de har en katt, vilket jag ju är allergisk mot, måste vi tillbringa dagen utomhus. Som tur är har vi med oss husbilen som vi kan gå in och värma oss i. Innan vi susar iväg ska jag fixa lite lunchmat och lägga ut dagens inlägg, som är en ny vegetarisk veckomatsedel för den kommande veckan. Ha en riktigt trevlig helg! 😊

Måndag: Morotsbiffar serveras med stuvade makaroner. Lättkokt broccoli är ett passande tillbehör. 


Tisdag: Rotfruktspytt med gyroskrydda, serveras med stekt ägg, fetaost, ajvar relish samt råkost. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Soppgryta med röd curry, potatis, bönor och kokosmjölk serveras med ett ljust bröd.


Fredag: Falafel på gula ärtor serveras förslagsvis i orientaliska tunnbröd, eller pitabröd, tillsammans med bulgursallad med persilja samt feferoni, stark röd sås, baba ganoush och en kall yoghurtsås med mynta, paprika och chili. 



Helg: Stekt potatisgnocchi med champinjoner, tryffel och timjan, serveras med en krämig ostsås samt en rejäl hög med råkost. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.