lördag 30 maj 2020

Vegetarisk veckomatsedel v.23 (2020)


Då har det blivit lördag igen och därmed också dags för en ny vegetarisk matsedel, full av förslag på smarriga maträtter inför den kommande veckan. Här blir det ganska lugnt på matlagningsfronten idag, i alla fall på förmiddagen. Framåt eftermiddagen tänkte jag förbereda lite picknickmat som jag ska bjuda på nere vid lotten i morgon, för att fira att det är mors dag. 

Idag ska vi också tillbringa det mesta av dagen på lotten. Jag ska bland annat lägga ut naturell torv i hallonhäcken och plantera ut våra förodlade zucchini och pumpaplantor. Maken håller på att bygga ett litet miniväxthus. Det är en ganska enkel konstruktion gjord av tunna reglar och kraftig plast, sådan som används till tunnelväxthus. Själva stommen är snart färdig men plasten, som maken har beställt, har inte kommit ännu, så resten av bygget hinner tyvärr inte bli klart nu i helgen. När det väl är färdigt ska det husera en chiliplanta och lite basilika. 

Nu ska vi alldeles strax käka frukost och sedan bär det av ner till sjön. Ha en riktigt bra dag! 😊  

Måndag: Broccolilåda med lagrad kryddost, serveras med en blandad sallad och ett gott bröd 


Tisdag: Pasta med chorizokryddade kikärtor, serveras med rivna morötter.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Orientalisk soppgryta med potatis och kikärtor serveras t.ex. med orientaliskt tunnbröd.


Fredag: Cajunkryddade bönburgare, serveras i hamburgerbröd tillsammans med het coleslaw, ketchup, senap, smörgåsgurka och eventuellt några skivor morotsbacon. Ha gärna en blandad sallad och, eller, ugnsstekt potatis till också. 


Helg: Underbart goda marinerade quornfiléer serveras med färska grönsaker och en krämig potatisgratäng




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.